Sommar i Sverige

Terés Salmi Dubai. 10 juni 2014 ·

Åhhh vad jag längtar till Sverige och frisk luft.
Idag är det 42 grader här men det blåser en del. Tänkte att det är nog lite svalare då…
Klev ur bilen vid dotterns skola och där är det lite öppet och vinden tar i, kändes som någon stod och blåste en hårblås på högsta värme rakt i ansiktet…… Blä för denna värme. Bara en vecka kvar till flyget går.
Njut ni därhemma, ni vet inte hur bra ni har det som kan vara utomhus!!!
Svettig kram från Dubai

Nu har jag bott hemma i snart två år och tacksamheten att kunna gå utanför dörren när jag vill sitter i. Det är så otroligt mycket vi tar för givet i livet, saker vi ser och får varje dag men inte noterar. Först i avsaknad inser vi vad vi hade.

Det är så himla lätt att fastna i att leta efter och prata om allt som inte fungerar, allt som inte är bra. Det som vi skapar då är en väldigt stark och väl utvecklad förmåga att hitta alla fel, se allt som skulle kunna vara bättre. Hjärnan är bra på att skapa vanor och håller hårt i dem om vi inte tar ett aktivt val att förändra dem.

Prova att just nu där du är, se dig omkring. – Vad är faktiskt bra just nu, vad kan jag känna tacksamhet för eller uppskatta?

På det sättet ger vi hjärnan en stunds andrum från allt som är dåligt och får då också kraft att förändra eller jobba på sakerna vi tycker är dåliga. Om det nu är något vi kan påverka, är det inte så, hjälper andrummet oss att släppa och gå vidare. Hjälper oss lägga vår kraft och tid någon annanstans där den gör skillnad.

Jag går ut och går nu på en gång med fokus att känna doften av alla blommor, känna den svala vinden på mitt ansikte, se allt det gröna i alla trädgårdar och le över möjligheten att vara ute i juni. Sedan kan jag gå in och ta tag i vad jag vill med ny kraft.

Ta hand om er därute <3. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *